Weblog van Arthur Aalbers - Creatuur
we schrijven weer
Geschreven door Arthur   
zondag, 15 januari 2012 21:23

We schrijven weer

Het is nogal een tijd geleden dat ik in mijn weblog geschreven heb. Blijkbaar had ik een tijdje niks meer te vertellen?  We gaan kijken of we weer inspiratie krijgen. Misschien moet ik niet meer zo bezig houden met improvisatietheater en clownerie maar met wat er speelt in mijn dagelijks leven

 
zijn improvisatieacteurs wel gek genoeg?
Geschreven door Arthur   
maandag, 19 juli 2010 18:16

Zijn improvisatie acteurs wel gek genoeg?

Soms heb je van die gedachtens en die krijg je maar niet uit je kop, die komen op op de meest onverwachte momenten. Op het moment dat je wakker wordt of dat je net bij de groenteafdeling van de Spar een zak pruimen staat te wegen.
Gelukkig gaan die gedachtens bij mij na het verschonen van een bewoner of een robbertje vechten met een bewoner die soms explodeert(werk in de gehandicaptenzorg) direct weg. Ik ben dan zo in het nu.

Maar sommige blijven hardnekkig terugkomen dat ik dan denk, daar moet ik wat mee. Van Gene zijde wordt er aan de deur geklopt. Joehooooooooooeeeeee, dit willen we even kwijt, ga jij het maar zeggen Arthur. Ok, daar komt die dan: "zijn improvisatieacteurs wel gek genoeg?  Zouden ze niet een beetje gekker mogen zijn? Waarom kom ik hierop?

Zaterdag keek ik samen met mijn vriend julius naar een documentaire van de Avro. Het ging over kunstenaars die zo creatief waren maar daardoor ook meer psychotischer konden worden. Als Sjamanen konden ze meer contact maken met het hogere onbewuste. We kwamen in gesprek over theatersport/improvisatietoneel. Begin jaren negentig hebben we wel wat geexperimenteerd met spelen onder invloed, jointje gerookt. Of andere gekke dingen. Bijvoorbeeld een banaan in je broek doen. Eigenlijk waren we hele onschuldige jongentjes in vergelijking met Del Close, een improgoeroe. Die flink wat gebruikte op het toneel. Keith Johnstone geeft aan in een van zijn boeken dat psychotisch denken en obsceniteit belangrijk zijn voor het kunstenaarsschap. Julius maakte de opmerking dat de gemiddelde theatersport voorstelling lijkt op een soort carnaval. Overdag formeel en de in de ja maar modus . En s'avonds lekker gek doen, even uit de ban springen joh.

Dat kan niet, dat voelt nogal geforceerd. Laat spelers echt de waanzin opzoeken. Ik heb nog nooit een impro voorstelling meegemaakt waarbij mensen woedend de zaal uit liepen, naroepend: "Dit is öbsceen" Als mensen wel verhalen hebben hoor ik het graag. Ik stel dus voor om de komende improvoorstellingen je eigen waanzin op te zoeken. Begin gewoon eens met een banaan in je broek. Niet te overrijp. Andere ideeén zijn welkom

 
less is more
Geschreven door Arthur   
donderdag, 15 juli 2010 17:38

Less is more

 In het kader van mijn wens om de eerste clown 2.0 van Nederland te worden. Een clown die via sociale netwerken zijn product aan de man probeert  te brengen. Die via sneaky marketingtechnieken niets vermoedende kids  achter de pc hersenspoeld met de mantra: "Laat Clown Tuur een keer langskomen" Vond ik het nodig om weer een blog te schrijven.

Wat ik begreep uit etiquette rondom sociaal netwerken moet je mensen ook niet overvoeren met te veel informatie.
Mensen moeten nieuwsgierig blijven. Je moet de spanningsboog hoog houden. Dat mensen echt thuis blijven, wachten op het bevrijdende mailtje. Er is weer een weblogbericht binnen gekomen van Clown Tuur. We gaan met de hele familie er voor zitten. Less is more. Maar toen een trouwe volgster, Sonja me er op attendeerde dat ik al meer dan 2 maanden niks van me had laten horen besefte ik dat ik toch wel een steekje heb laten vallen.

Als goedmakertje heb ik voor jullie een filmpje Het is een geímproviseerde clownsoefening waarin ik met mijn clownsmaat Robbert oefen in kijkrichtingen. Kijk naar het voorwerp, vind er wat van, kijk naar het publiek , kijk naar elkaar. Zo waar geen makkelijke oefening omdat je onbewust al heel veel doet en hoe minder je doet, des te sterker het wordt. 
klik op het linkje en geniet
http://www.youtube.com/watch?v=dKsQFkyBX9I

Als je mensen in je omgeving kent die op zoek zijn naar een clownsduo in de stijl van stan laurel and oliver hardy. Slapstick gecombineerd met clownerie. Dan kunnen ze met ons contact opnemen. We hebben een show in de aanbieding waarin wij op een onnavolgbare wijze in kip in een pan met soep laten vliegen. Zelf nieuwsgierig naar de show? We komen dan voor een vriendenprijsje graag onze show laten zien 


Vorige Pagina

 

 

Arthur Aalbers